Dekkskift

Få jobben gjort av fagfolk

Å skifte dekk er i prinsippet noe mange klarer selv, men som du ikke behøver å bruke tid på. Vi skifter dekkene dine raskt og rimelig så du kan bruke tiden din på andre, mer meningsfylte ting. Et hjulskift tar vanligvis i underkant av 30 minutter hos oss.

Nå som el-bilene tar over markedet og hjulene stadig blir større, blir også jobben tyngre og man blir mer avhengig av riktig utstyr og gjerne en løftebukk. Dette er ikke vanlig kost i en hjemme-garasje, samtidig er det vesentlig for sikkerheten din at dekkene er montert riktig. Derfor velger mange å la fagfolk ta seg av denne jobben. Hos Eiker Motorshop har vi kvalifiserte fagfolk med lang erfaring som utfører hjulskift av høy kvalitet. Vi kontrollerer også mønsterdybden og lufttrykket på dekkene dine. Dersom dekkene dine ikke vil gi deg tilstrekkelig veigrep vil du få en anbefaling om å bytte til nye dekk.

Vi utfører også av-og påmontering av dekk på felg, noe som kan være en krevende prosess. Vårt verksted er utstyrt med spesialutstyr for nettopp denne prosessen og våre fagfolk har lang erfaring med felgmontering.

Kom når det passer deg

Hos oss er det ingen timebestilling for bytte av dekk. Bare kom innom når det passer deg. Du kan sette igjen bilen og ta turen innom vår nabo Eiker Senter eller gjøre andre ærend imens. Du er selvfølgelig også velkommen til å bare slappe av på vårt venterom.

Vær føre var

Husk at de fleste venter med å bytte dekkene sine til siste lita. Vår anbefaling er å være ute i god tid, både for å unngå kø, men også for å være forberedt med riktige dekk til føret. Dette er spesielt viktig om vinteren når snøkaoset kommer.

Vi utvider alltid våre åpningstider i sesong for å være så tilgjengelige som mulig når du har behov for å skifte dekk.

Montering/balansering på felg - 1stk Kr 185,-
Montering på bil - 1 stk Kr 125,-
Verkstedmateriell (Ventiler, balanseringslodd mm.) - pr stk Kr 25,-

* Ved kjøp av dekk kommer i tillegg Miljø-avgift, kr 25,- pr stk
Dette kommer som følge av at vi er medlem hos Norsk Dekkretur. Les mer her >

Priser i tabellen over gjelder ved kjøp av dekk hos Eiker Motorshop. Medbrakte dekk har priser som avhenger av størrelse på hjulenes diameter, ta kontakt for pris

Når må du skifte dekk?

Vår:

Piggdekk må skiftes innen første mandag etter 2. påskedag. Unntaket gjelder for Nordland, Troms og Finnmark, hvor fristen er 1. mai. Det finnes ingen frist for bytte av piggfrie vinterdekk, men husk at disse har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt. Vår anbefaling er å bytte piggfrie vinterdekk til sommerdekk så snart asfalten er bar.

Vinter:

Vinterdekk bør settes på ved temperaturfall i påvente av vinterføre. Da er du forberedt med tilstrekkelig veigrep når kaoset ved første snøfall oppstår. Husk at piggdekk i prinsippet ikke skal på før 31. oktober. Dersom føreforholdene krever det veier derimot kravet om tilstrekkelig veigrep tyngre enn denne fristen. Fra 1. november til mandag etter 2. påskedag har alle krav om 3mm mønsterdybde uansett føre.